חיפוש

למידה מהירה

כמה היינו רוצים להצליח ללמוד כל דבר במהירות וביעילות, אותו משפט במתמטיקה שאף פעם לא הבנו, או אולי הפסוק ששכחנו בבחינה בתנ"ך. היכולת ללמוד היא אחד היתרונות הגדולים של האדם, היא לקחה את האדם משוטטות בערבות מסופוטמיה עד הנחיתה על הירח. יכולת הלמידה באופן כללי ולמידה מהירה באופן ספציפי הן יכולות אדירות שהופכות את האדם ליצור תבוני ומתקדם.

 

שיטות ללמידה מהירה

יש מגוון טיפים ללמידה מהירה, בהמשך תמצאו סקירה של הטיפים הטובים ביותר:

קצר ועמוק – אחת השיטות הטובות ביותר ללמידה מהירה, היא למידה קצרה. מחקרים מראים שלמידה של חומר חדש מושגת בצורה הטובה ביותר במהלך שיעורים קצרים שנעים בין 30 ל-50 דקות. כאשר שיעורים קצרים מדי לא מספיקים כדי להעביר כמות משמעותית של חומר ומאידך שעורים ארוכים מדי מעמיסים חומר רב מדי על המוח שלאחר מכן הולך לאיבוד.

קריאה מהירה – לקרוא מהר אומר ללמוד מהר יותר. ישנן שיטות רבות שמלמדות כיצד ניתן לקרוא מהר יותר. באתר סטרונגר מסבירים כיצד ניתן להגביר ב 200% את מהירות הקריאה. ניתן למצוא מידע נוסף – כאן.

חברותא – אחת השיטות הטובות ביותר ללמידה מהירה של חומר היא להעביר אותו לאחרים. כאשר אנחנו מסבירים חומר מסויים לחבר או לקולגה הוא עלול לשאול שאלות שלא עלו במוחנו ובכך לעזור לנו להגיע להבנה עמוקה ואיכותית יותר של החומר.

לדבר על החומר – מחקרים מראים כי אנשים שמדברים על החומר, אפילו לעצמם מבינים אותו טוב יותר, הדיבור על החומר עוזר לאדם לעבד את מה שלמד באופן שונה מהאופן שעובד באמצעות שמיעה בשיעור או קריאה מספר.

לכתוב את החומר – כתיבה של חומר עוזרת לחרוט אותו בזיכרון. מי שכותב ומסכם חומר שהוא קורא יגלה שהוא זוכר אותו טוב יותר ממי שרק קרא אותו. כדאי לשים לב שהדבר לאו דווקא נכון כאשר החומר מועבר באופן פרונטלי כיוון שלפעמים במהלך הכתיבה החומר עובר מן האוזן ליד מבלי שעובד כראוי במוח.

ראש טוב הכל טוב – אנשים המתחילים ללמוד חומר מתוך גישה שהוא קשה מסובך ובלתי מובן לרוב ימצאו את עצמם מתקשים, בעוד אלו שחושבים בצורה חיובית ומאמינים שיש ביכולתם להבין את החומר למרות שהוא לא בהכרח פשוט מצליחים להבינו הרבה יותר טוב ומהר.

גיוון – כדאי לנסות ללמוד חומר חדש במגוון שיטות, במקום להסתפק בספר הלימוד הארכאי או בהרצאה משעממת כדי לחפש סרטונים שמעבירים את החומר בצורה חווייתית, משחקים שמאפשרים התנסות עם החומר וכן, שיח חופשי ופתוח על הנושא עם שותפים ללמידה.

אסוציאציות – כאשר אנו לומדים חומר חדש ולא מוכר נסיון להדביקו על גבי תבניות מוכרות יכול לסייע בצורה ניכרת להבנה ולזיכרון של החומר. זהו טיפ למתקדמים, לפעמים הרצון להפוך חומר חדש וקשה למוכר מוביל לטעויות, בין אם בהקבלה לא נכונה או בהפשטה של חומר כדי שיתאים לתבנית אליה מכוונים.

קיימות לא מעט אסטרטגיות למידה נוספות, עליהן ניתן לקרוא בהרחבה – כאן.

כולם רוצים ללמוד ולדעת יותר על החיים ועל הסביבה, למידה מהירה היא מיומנות חיים חשובה בעולם דינאמי ומתפתח כשלנו, כדאי להתנסות בשיטות לעיל ובכך למצוא את הדרך שהכי מתאימה לכם.

נושא חשוב נוסף הוא האטת הזיקנה – ניתן לקרוא על כך במאמר המלא על האטת הזקנות העור 

אולי תאהבו גם את: