אם היו אומרים לי לפני שנה שגריל גז ישנה לי את החיים – כנראה שהייתי מגחך. אני תמיד הייתי טיפוס של "מה שיבוא – יבוא", במיוחד כשזה נוגע לבישול. מטבח לא היה בשבילי מקום של יצירה אלא יותר של הישרדות. אבל אז הגיע שינוי קטן במרפסת שגרר איתו מהפכה של ממש, הכל בזכות BBQ.
מרפסת בלי נשמה, עד שהגיע הגריל
התחלתי את המסע עם חלום די פשוט – לעשות על האש מדי פעם עם חברים. המרפסת שלי הייתה ריקה, שקטה, מקום שהייתי בו בעיקר כדי להשקות עציצים. משהו שם הרגיש חסר. רציתי להכניס לשם קצת חום, חיים, ובעיקר – ריח של בשר טוב. התחלת החיפוש הייתה מהירה – הקלקה בגוגל הובילה אותי לאתר של BBQ.
כבר מהרגע הראשון נפלתי. העיצוב של האתר, התמונות של הגרילים והמעשנות, ובעיקר – האופן שבו הכול הוצג בצורה מסודרת וברורה. חיפשתי גריל שיתאים גם למרפסת שלי, שהיא לא ענקית, אבל גם לא פינת שירות. לא ידעתי בדיוק מה אני צריך, אבל הרגשתי שאני במקום הנכון.
שירות שהוא הרבה מעבר למכירה
אני לא אשקר – היו לי המון שאלות. על גז, על חיבור, על ניקוי, על איזה דגם יתאים לצרכים שלי. ציפיתי לשירות מנומנם כמו בחלק מהחנויות שיצא לי להתקל בהן. במקום זה, קיבלתי שירות אישי, סבלני ומעמיק. ענו לי גם בטלפון וגם בצ’אט באתר, ולא ניסו לדחוף לי את הדגם הכי יקר – אלא הקשיבו לי, הבינו את הצרכים שלי, והמליצו בהתאם.
היה בזה משהו כל כך אנושי, שממש הרגשתי שיש לי שותף לתהליך. לא מוכר – אלא יועץ.
ההרכבה, הפתיחה וההפתעה
הגריל הגיע תוך שלושה ימי עסקים. ארוז למופת, עם הוראות ברורות, והרכבה שלא לקחה יותר מדי זמן (תודה למי שהמציא ברגים פשוטים). אבל אז הגיע רגע האמת – הפעם הראשונה.
אני מודה, פחדתי. אולי אכשל, אולי משהו יישרף. אבל קרה ההפך. הכול היה כל כך פשוט לתפעול, ההצתה הייתה מיידית, והבשר? מושלם. עסיסי, ריחני, עם חריכה מדויקת. זו הייתה הארוחה הראשונה שבישלתי אי פעם, והחברים שלי פשוט ליקקו את האצבעות.
התחביב שהפך להרגל
מאז אותו ערב, הפך הגריל שלי לחבר הקבוע של סופי השבוע. פתאום אני זה שמזמין, אני זה שמכין, אני זה שכולם שואלים אותו איך עשיתי את זה. כל פעם אני מנסה משהו חדש – דגים, ירקות, עוף בעישון איטי. וכל פעם אני לומד עוד. אני אפילו גולש באתר של BBQ פעם בשבוע לפחות, מחפש אביזרים, קורא טיפים, רואה אם יש מבצעים.
המטבח במרפסת התרחב. הוספתי משטח עבודה, מקרר קטן לבירות, ותאורה שמאפשרת לי לעבוד גם בערב. כל זה קרה בזכות גריל. בזכות BBQ.
למה בחרתי דווקא בהם?
האמת היא שהשוק מוצף בגרילים. רשתות גדולות, אתרי יבוא, אפילו אמזון שולחת לארץ. אבל BBQ נתנו לי תחושת ביטחון שלא קיבלתי במקום אחר. הם לא רק מוכרים – הם חיים את העולם הזה. יש להם חנויות פיזיות ברחבי הארץ, הם מציעים חלקי חילוף, יש להם אחריות אמיתית, ולא סתם סיסמאות.
מה שכבש אותי באמת היה התחושה שאני בידיים טובות. שגם אם תהיה תקלה – יהיה עם מי לדבר. גם אם אשכח איך לנקות את המבערים – יש עם מי להתייעץ.
באחת ההזמנות שלי, הוספתי בטעות חלק שלא מתאים לגריל שלי. תוך יום חזרו אלי, שמו לב לבעיה לפני שהמשלוח יצא, התקשרו לוודא מה באמת רציתי, ושלחו את החלק הנכון. זה שירות. זה יחס.
המוצר הכי טוב שלי – לא רק גריל
יש לי הרבה מכשירים בבית – טלוויזיות, תנורים, אוזניות אלחוטיות – אבל אף אחד מהם לא שינה לי את סדר היום כמו שהגריל הזה שינה. פתאום יש שגרה חדשה של בישול בחוץ. ילדים שמבקשים "אבא תכין שוב את הפילה", שכנים שמריחים ובאים להגיד שלום, חברים שמביאים יין כי "על הבשר שלך אי אפשר לוותר".
זה לא סתם מוצר. זו חוויה. דרך חיים. והכול התחיל מאתר אחד, שבפשטות, באיכות ובשירות לקוחות יוצא דופן – הצליח לגרום לי להתאהב.
כשחיפשתי מקום לרכוש מטבחי חוץ לגרילי וובר באתר BBQ, לא ידעתי שזה יהפוך אותי לאיש אחר.
סיכום אישי – תודה BBQ
המרפסת שלי היא היום הלב של הבית. אם פעם היינו מתכנסים בסלון מול הטלוויזיה, היום אנחנו סביב האש, צוחקים, אוכלים, משתפים. אני לא שף, לא מבין בטכניקות מתקדמות, אבל בזכות הכלים והליווי שקיבלתי מ-BBQ, אני מרגיש שיש לי מקום לבטא את עצמי. במשהו כל כך פשוט – ובו בזמן כל כך מרגש.
אני לא יודע מי עומד בדיוק מאחורי החברה, אבל אני יודע דבר אחד – מי שמבין איך לגרום לאדם מהשורה להתאהב בגריל, כנראה עושה משהו נכון מאוד.