הפנייה לשירותי הרפואה השונים היא חלק משגרת החיים של כל אחד ואחת מאיתנו, צעירים ומבוגרים כאחת. בין אם מדובר בטיפול סטנדרטי ובין אם בטיפולים מורכבים יותר, כולנו מצפים לקבל את רמת השירות הגבוהה והמקצועית ביותר ועל אך שמקצועיותם של אנשי הצוות הרפואי אינה מוטלת בספק, עדיין מתרחשים מקרים לא מבוטלים של רשלנות רפואית ובמאמר זה נבחן את 3 המקרים הנפוצים מביניהם
רשלנות רפואית – מתי היא מתרחשת?
כולנו פונים לקבלת טיפולים רפואיים בשלב כזה או אחר בחיינו, כאשר הציפייה הלגיטימית שלנו היא לקבל את השירות המקצועי והאיכותי ביותר. על אף שמקצועיותם של אנשי הצוות הרפואי אינה מוטלת בספק, מקרי רשלנות רפואית הם מציאות קיימת, היכולים להתרחש החל משלבי האבחון והייעוץ המקדימים ועד ביצוע הפרוצדורה הרפואית עצמה.
כעיקרון, אין הגדרה משפטית ברורה וחד משמעית לרשלנות רפואית, כאשר מקובל להיעזר במבחן הרופא הסביר, על מנת לבחון האם התקיימה חריגה מנורמות הטיפול הסבירות, באופן המעיד על רשלנות רפואית ועל היתכנות הגשת תביעה בהתאם, אותה מומלץ להגיש עם עו"ד רשלנות רפואית.
3 מקרי רשלנות רפואית נפוצים
מקרי הרשלנות הרפואית הם רבים ומגוונים ויש לבחון כל מקרה בו נגרם נזק כתוצאה מהטיפול הרפואי לאשורו. בין מקרי הרשלנות הרפואית הנפוצים ביותר, נכללים:
-
רשלנות רפואית בהריון / לידה
תהליך ההריון המתמשך מספר חודשים, מלווה במספר רב של בדיקות שנועדו להבטיח את שלום העובר והאם, כשהוא מסתיים ברגע הלידה הקריטי, המחייב זמני תגובה מהירים במיוחד לזיהוי סימני מצוקה אצל העובר. הבדיקות הרבות במהלך ההריון ורגע הלידה הקריטי, מהווים יחדיו כר פורה למקרי רשלנות רפואית
-
רשלנות רפואית בניתוח
אחת הפרוצדורות הרפואיות המורכבות ביותר היא ניתוח, המצריך רמות מומחיות ודייקנות גבוהות במיוחד. מלבד מקרים בהם פרוצדורה זו התבצעה שלא כראוי, מקרים בהם נשכח ציוד רפואי בגופו של המנותח וכן מקרים בהם לא נמסר מידע מלא אודות השלכות הניתוח והחלופות הקיימות, יכולים להיחשב אף הם כמקרי רשלנות.
-
רשלנות רפואית באבחון
לאבחון מקדים יכולת השפעה מהותית על הצלחת הטיפול וככל והיא התבצעה באופן שגוי / מאוחר היא יכולה להיחשב כרשלנות רפואית.
מתי עלינו לפנות לעו"ד רשלנות רפואית?
ככל ונגרם לכם נזק כתוצאה מאחד מהמקרים המפורטים לעיל, הרי שייתכן בסבירות גבוהה כי מדובר ברשלנות רפואית ולכן, מומלץ יהיה לפנות לעו"ד רשלנות רפואית, אשר יבחן את פרטי המקרה ויפעל לביסוס עילת תביעה ודרישת פיצויים בהתאם.
את מי תובעים במקרה של רשלנות רפואית?
בכל מקרה של רשלנות רפואית, ניתן יהיה לתבוע את אנשי הצוות הרפואי עצמם, החל מהטכנאי והאחות וכלה באחרון הרופאים, כאשר בחלק מהמקרים, ניתן יהיה לתבוע אף את המוסד הרפואי עצמו.
לסיכום
מקרי הרשלנות הרפואית הנפוצים ביותר מתרחשים לרוב בתהליך ההריון / לידה, בניתוח ובשלב האבחון המקדים. ככל ונגרם לכם נזק כתוצאה מהמקרים הללו, חשוב ומומלץ לפנות בהקדם לעו"ד רשלנות רפואית, אשר יבחן את המקרה וימליץ על דרכי הפעולה המתאימות.